Școli Ambasador ale Parlamentului European in România

Suntem în al 8-lea an școlar al derulării Programului Școli Ambasadori ale Parlamentului European în România, ceea ce reprezintă o mare bucurie pentru instituția noastră.

Programul are scopul de a îmbunătăți cunoștințele despre Uniunea Europeană și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. În cadrul acestui proiect, elevii și profesorii sunt familiarizați cu posibilitățile pe care le oferă cetățenia europeană, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

Echipa EPAS din liceul nostru este formată din 6 ambasadori seniori – prof.ec. Mirela Dinescu-Director, prof.dr.Maria Ionescu, prof.dr. Teodora Chiac, prof. Natalia Danciu, prof. Carmen Șerbănescu și prof.dr. Gabriela Dîrloman – coordonator EPAS și 16 ambasadori juniori de la clasele 10 D și 10F. În acest an, echipa de voluntari EPAS din liceu s-a mărit cu încă 7 elevi voluntari de la clasa 10D.

Mulțumim Biroului de Legătură a Parlamenului European din București și APDD-Agenda 21 pentru acest parteneriat durabil!

Mai multe informații puteți afla accesând următorul link:

https://web.facebook.com/groups/1802368250028021

 

Coordonator: Prof. dr. Gabriela Dîrloman

9 mai – Ziua Europei la Colegiul Economic Nicolae Kretzulescu din București a fost marcată prin următoarele activități:

1.EU merg la VOT! – Campanie de informare (online și fizic) a tinerilor de peste 18 ani cu drept de vot (în București și în țară);

2.SĂ CUNOAȘTEM ÎMPREUNĂ UNIUNEA EUROPEANĂ! – Test în Worldwall realizat de ambasadorii juniori;

3. VIZITĂ LA MARSILIA – CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ ÎN 2013- activitate desfășurată de ambasador senior – prof.Natalia Danciu și ambasadorii juniori de la clasa 10F (5 – 10 mai 2024).

Mulțumim #EPAS! #c_e_n_kretzulescu_epas