La France aux cent visages Marseille,06-10.05.2024

Proiectul “La France aux cent visages” a continuat anul acesta la Marseille.

Elevii clasei a X-a F (cu studiere intensivă a limbii franceze) au descoperit frumusețea și măreția celui mai vechi oraș francez, port la Marea Mediterană, situat în regiunea Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Afla mai multe

MOBILITATE Portugalia-Aveiro, 15-19.04.2024

„Depinde de TINE - școlile europene, incubatoare de atitudini etice durabile pentru protejarea oamenilor și a mediului înconjurător”

In perioada 15-19.04.2024 patru elevi din lotul selectat al proiectului, Popeci Bianca, Druga Maria, Davidescu Andrei, Teodorescu Daria, însoţiţi de prof. Natalia Danciu şi Carmen Cristina Șerbănescu, au participat la Întâlnirea internațională a școlilor partenere „ Ce este și cum putem opri procesul de încălzire globală”, găzduită de Agrupamento de Escolas Dr. Mario Sacramento, la Aveiro, în Portugalia.

Afla mai multe

(Turcia, România, Grecia)

MATHEMATICS AND CULTURE IN THE MUSEUM

Muzeele oferă un potențial insuficient exploatat pentru comunicarea informațiilor și îmbunătățirea aptitudinilor și a abilităților cognitive. Prin acest proiect ne-am propus să experimentăm învățarea unor noțiuni din curriculum la disciplina matematică într-un mod plăcut, îmbunătățirea înțelegerii unor cunoștințe din domeniul științei, istoriei, artei și culturii prin concretizarea unor idei distractive și creative în medii de învățare extrașcolare.

(Turcia, Grecia, România, Italia )

MY CITY, MY CULTURE

Acest proiect își propune promovarea dialogului și a colaborării pentru a înțelege și aprecia diversitatea culturală, precum și promovarea respectului și a înțelegerii reciproce între elevii din diferite țări și culturi. Elevii vor lucra împreună pentru a crea un ghid intercultural care să prezinte orașele participante și să ofere informații despre tradițiile, gastronomia, locurile de vizitat și evenimentele culturale.

(Turcia, România )

RECYCLE OF RECYCLE

Prin acest proiect dorim să implicăm elevii în rezolvarea problemelor de mediu, să-i ajutăm să înțeleagă conceptul de viitor durabil. Vom viza conștientizarea socială în lumina abordării “Zero Waste” concept care are ca obiectiv încurajarea economiei circulare prin reutilizarea resurselor până la maximul posibil: prevenirea risipei, utilizarea mai eficientă a resurselor, reducerea cantității de deșeuri generate și reciclarea deșeurilor.

Proiect Erasmus +

„Depinde de TINE - școlile europene, incubatoare de atitudini etice durabile pentru protejarea oamenilor și a mediului înconjurător”

În perioada 13-17.11.2023, doamnele profesoare Carmen Cristina Șerbănescu și Natalia Danciu au participat la prima mobilitate de proiect cu titlul ``Reuniunea internațională a școlilor partenere din Belgia: Formare, schimburi și împărtășirea experienței pe tema dezvoltării politicilor

Afla mai multe

Finalul activităților din mobilitate România

Proiect ERASMUS+ KA210-SCH-C443E706 Acțiunea-cheie 2: Parteneriate strategice „AMPRENTA APEI”

Workshop-uri - Soluții inspirate din natură pentru probleme ale comunităților privitor la consumul apei. 🏆 Acordarea diplomelor partenerilor (Turcia 🇹🇷 și Portugalia 🇵🇹) Alături au fost elevii noștri, cadrele didactice și echipa managerială. Mulțumim și... until the next amazing project!

Afla mai multe

În perioada 24-28.04.2023 au avut loc ȋn liceul nostru

Activităƫile ȋn cadrul proiectului ERASMUS+ ``Let's act!

How can schools contribute to democratic attitudes?`` (nr. 2020-1-DE03-KA229-077113_2). În cadrul aceastei mobilităƫi, elevii şi profesorii romȃni au lucrat eficient şi cu plăcere alături de partenerii lor din Germania, Polonia, Belgia şi Italia pentru a transpune ȋn realitate dezideratele proiectului.

Afla mai multe

Azi este prima zi de activităţi în cadrul

Proiectului Erasmus+ ``WATER FOOTPRINT``.

Întâlnirea are loc la Şcoala Dr. Serafettin Tombuloglu Anadolu Lisesi, Ankara, din Turcia.

Afla mai multe