Nouă premii de aproape 5.000 de euro pentru liceeni din șapte județe, în finala Early Innovators Business Plan 2023. Reciclarea panourilor fotovoltaice, grădini urbane în balcoane, un robot care colecteaza plasticul din râuri, spațiu de socializare în școli, printre ideile câștigătoare (P)

Reciclarea panourilor fotovoltaice învechite, grădini urbane în balcoane, terase și pe acoperișurile blocurilor din orașe, un robot care colectează plasticul din râuri și lacuri, spațiu de conectare și relaxare în școli, centru pentru copii cu dizabilități și părinții lor, sunt doar câteva dintre ideile premiate câștigătoare la Early Innovators Business Plan 2023, cea mai mare competiție națională de antreprenoriat susținută de BCR Școala de Business.

O echipă de liceeni de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”, din București, a câștigat locul I și premiul de 1.500 de euro pentru planul de afaceri „Greencell Recycling”- o idee de business pentru reciclarea panourilor fotovoltaice învechite.

Echipa Eminescienii (Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Constanța) s-a clasat pe locul II și a primit din partea BCR un premiu în valoare de 1.000 de euro, pentru o idee de afaceri ce presupune crearea unui robot care să colecteze deșeurile de plastic din râuri și lacuri.

Câștigătoarea premiului III, în valoare de 600 de euro, a fost echipa Green Team de la Liceul Teoretic „Jean Monet” din București, pentru o idee de afacere prin care să se construiască și să ofere soluții pentru dezvoltarea de grădini urbane în balcoane, terase și pe acoperișurile blocurilor din orașe.

Sursa articol